יקב רקנאטי קם בתחילת שנות ה2000, במטרה ליצור יינות מקומיים ואותנטיים. כיום היינן קובי ארביב עומד בראשו, המאמין בהתאמת זנים ים תיכוניים לאקלים הישראלי, תוך גילוי וחקירת זנים מקומיים עתיקים.
100% ביתוני, זן ענבים אדום מקומי וקדום בעל עדויות במשנה ובתלמוד. בעת הכיבוש הממלוכי ובהמשך העותמאני אסרו על גידול ושתיית יין. בעל אשכול צפוף וקליפה עבה ובשרנית, הנחשב בעיני מגדליו לזן אציל ופרחוני במיוחד. בשנים האחרונות הצליחו למצוא כרם ביתוני בודד אחד, הגדל בגובה הרב של הרי יהודה, ליד העיר חברון, ללא השקייה ובשיטת הדלייה מסורתית המכונה "סוכה חברונית". ארומת פרחים, סיגליות ועשבי תיבול ים תיכוניים.