קוניאק עוצמתי ומורכב, המיוצר מענבי אוני בלאן (טרביאנו), בלב אזור גרנד שמפיין. הוא מתיישן בחביות עץ אלון מסוג לימוזין, ומבוקבק בחוזק חבית של 60% ללא סינון, מה שמעניק לו עושר טבעי ותחושת טעמים אותנטית. הקוניאק מתאפיין בצבע ענבר עמוק עם גוונים אדמדמים. הניחוח מפתה ומגוון, משלב פירות כמו משמשים וגרגרי יער אדומים בשלים מאוד, לצד נגיעות עדינות של ריבת תפוזים ושורש ליקוריץ. יש בו רעננות מנטולית המוסיפה למורכבות הארומטית. בחיך, הקוניאק מתגלה כבעל עומק ועושר טעמים, עם רעננות שמלווה בטעמי סוכר חום עדין, ליקריץ ושוקולד מריר עם דובדבנים שחורים. הנגיעות העציות מוסיפות רובד נוסף למורכבות, עם רמזים לדבש ערמונים, המתחברים למתיקות קרמלית ולנגיעות תבלינים כמו ציפורן, קינמון, אגוז מוסקט ופלפל שחור. הסיומת ארוכה, מדויקת ועשירה, אך נותרת רעננה ולא כבדה. סגנונו הארומטי והנועז הופכים אותו לקוניאק המיועד למביני עניין, והוא משתלב באופן מושלם עם סיגר איכותי.
הסיפור של דניאל בוז'ו התחיל בשנת 1805, בלב אזור גראנד שמפיין — בכפר הקטן סן-פריי. בתחילה היו למשפחה רק כמה חלקות אדמה, מספר גפנים, ודוד זיקוק קטן שהופעל בעץ — שהיה צריך להשגיח עליו לאורך הלילה כדי לשמור על האש. יותר ממאתיים שנה לאחר מכן, אותן חלקות קטנות התרחבו ל־30 הקטאר של כרמים בבעלות המשפחה, ודוד הזיקוק הישן הוחלף באחד הגדול כמעט פי שישה. אבל הדבר החשוב באמת לא השתנה: דניאל בוז'ו נותר בית עצמאי, שמנוהל כיום על ידי הדור השביעי של המשפחה, בראשות פרנסואה בוז'ו.
בוז'ו עובדים רק עם ענבי אוני בלאן, ומזקקים בדרך המסורתית — לאט ובידיים. הקוניאקים שלהם לא מתוקים ולא צבועים בקרמל; רק מים טבעיים וסבלנות מורשים להיכנס. הבית מעדיף חביות חדשות מעץ לימוזין, שמעניקות לקוניאק צבע עמוק וטעמים מרוכזים. גם התערובות הבסיסיות — כמו VSOP או נפוליאון — מיושנות זמן רב מעבר למינימום החוקי, וחלק מהביטויים הוותיקים מגיעים ליותר מ־80 שנות יישון.
פרנסואה בוז'ו אומר: “אנחנו הולכים בדרכם של אבותינו — גם אם זו הדרך הקשה ביותר בשוק של היום.” כמובן, הדרך הזו הופכת הרבה יותר נעימה כשיש משהו מעורר השראה בכוס (אנחנו נבחר ב־Daniel Bouju Royal).
הסיפור של דניאל בוז'ו התחיל בשנת 1805, בלב אזור גראנד שמפיין — בכפר הקטן סן-פריי. בתחילה היו למשפחה רק כמה חלקות אדמה, מספר גפנים, ודוד זיקוק קטן שהופעל בעץ — שהיה צריך להשגיח עליו לאורך הלילה כדי לשמור על האש. יותר ממאתיים שנה לאחר מכן, אותן חלקות קטנות התרחבו ל־30 הקטאר של כרמים בבעלות המשפחה, ודוד הזיקוק הישן הוחלף באחד הגדול כמעט פי שישה. אבל הדבר החשוב באמת לא השתנה: דניאל בוז'ו נותר בית עצמאי, שמנוהל כיום על ידי הדור השביעי של המשפחה, בראשות פרנסואה בוז'ו.
בוז'ו עובדים רק עם ענבי אוני בלאן, ומזקקים בדרך המסורתית — לאט ובידיים. הקוניאקים שלהם לא מתוקים ולא צבועים בקרמל; רק מים טבעיים וסבלנות מורשים להיכנס. הבית מעדיף חביות חדשות מעץ לימוזין, שמעניקות לקוניאק צבע עמוק וטעמים מרוכזים. גם התערובות הבסיסיות — כמו VSOP או נפוליאון — מיושנות זמן רב מעבר למינימום החוקי, וחלק מהביטויים הוותיקים מגיעים ליותר מ־80 שנות יישון.
פרנסואה בוז'ו אומר: “אנחנו הולכים בדרכם של אבותינו — גם אם זו הדרך הקשה ביותר בשוק של היום.” כמובן, הדרך הזו הופכת הרבה יותר נעימה כשיש משהו מעורר השראה בכוס (אנחנו נבחר ב־Daniel Bouju Royal).