רכבת הרים ושמה - סוביניון בלאן!
אנחנו לא מספיק מודעים לאישיות הכפולה ומכופלת שיש לסוביניון בלאן. רוצים להכיר אותה?
הוא הרי ידוע בחמיצותו החדה, ניחוחות עשבוניים, וטעמים של הדרים ופירות טרופיים - אבל כל אקלים בו הוא גדל, מביא לידי ביטוי כל אחד מהם באופן שונה...
הצטרפו אלינו למסע מרענן אל הזן הכי אביבי שיש; מהדיוק הלימוני שלו פריולי וונציה-ג'וליה באיטליה, דרך הארומות הנפיצות של מרלבורו בניו זילנד, ועד לטרופיות המעודנת של מערב עמק הלואר בצרפת.
בתפריט:
- Di Lenardo Sauvignon – פריולי וונציה-ג'וליה, איטליה. מהאזורים הבולטים ליינות לבנים באיטליה – קליפת לימון, תפוח ירוק ושקד לבן בפה.
- Green Life – מרלבורו, ניו זילנד ייצוג קלאסי של מרלבורו – ניחוח מודגש ואנרגיה מתפרצת. שופע פסיפלורה, ליים ודשא קצוץ טרי
- Saint Clair Origin – מרלבורו, ניו זילנד. יקב שמעט מרוחק יותר מהים, הטרופיות יותר נמוכה; אשכולית, דומדמניות ירוקות ורמזים לפלפל לבן.
- Domaine Poiron Dabin – הלואר, צרפת. הבעה לא סטנדרטית של הזן מעמק הלואר, מאחר ומדובר בכרמים במערב העמק, בקרבת האוקיינוס (לעומת סנסר למשל...); אמנם אלגנטי, אבל טרופי במידה. אם תרצו - יותר בננה ומנגו, פחות פסיפלורה...