ביום שישי הקרוב, קפיצה מרתקת לדרום עמק הרון שבצרפת. כמה דרום - הכי דרום שיש - לקוסטייר דה נים, מהאזורים הכי דרומיים/מערביים של עמק הרון, ולבטח אחד החמים שבהם. וכמה חם - כמה שמעניינים היינות שהוא מפיק!
מיקב גאסייה, המתגאה ביצירת יינות מאוד מעניינם בחום שבו הוא שוכן:
ויונייה - ידוע בעיקר מצידו הצפוני של העמק, אבל כאן, יין שמביא ארומות של אפרסק לבן, משמש ותווי פרחים עדינים כמו יערה. על החך, הוא עשיר ורענן, עם חומציות חיה ונעימה; מתאים במיוחד למנות דגים, עוף או פסטות שמנתיות.
סירה - בעל ארומות של פירות יער כהים, פלפל שחור ורמז לסיגליות. על החך, הוא בעל גוף בינוני עם טאנינים עדינים, ומציג טעמים של שזיף בשל, ליקריץ וקורטוב תבלינים. מושלם לצד בשרים על האש, נקניקים או מנות צמחוניות עשירות.
גרי דה גרנאש - מי אמר דרום צרפת ולא קיבל רוזה?רוזה עדין ואלגנטי עם גוון סלמון בהיר, עם ארומות של תותים טריים, פרחים לבנים ורמז להדרים. קליל ומרענן, עם גוף קל וחומציות בהירה, הוא מתאים במיוחד לסלטים, מנות פתיחה קלילות או כאפריטיף.
מיקב Château des Anglades - בלנד נהדר של סירה ומורבדר, שגם ללא הגרנאש - מסתדרים נהדר יחד. יין בעל צבע אדום רובי וארומות של פירות טריים, תבלינים מתוקים ותחושת רעננות נדירה ליין אדום. הוא עסיסי ומעודן, עם טעמים של פטל ואוכמניות בר. מתאים במיוחד למנות בשר אדום ברוטב ולמגשי גבינות. מומלץ לשתות ללא המתנה.