איסוף ידני, הפרדת רכסים, מצרציה קרה, תסיסה במכלי מתכת בטמפרטורה של 23 מעלות; משך זמן מצרציה סה"כ 10 ימים, תסיסה מלולקטית ויישון במכלי מתכת, ביקבוק באפריל, חודשיים של יישון בבקבוקים.
ארומה של גמבה אדומה צלויה וריבת פטל עם תווים של אבן רטובה. בטעם – חמיצות מאוזנת טוב, טנינים רכים, גוונים ברורים של דובדבן אדום ופטל כהה וגם נגיעות של אורגנו יבש, גמבה וקצת תווים מעושנים.
מתאים נהדר לסטייקים מנתחים שומניים, כמו ריב-איי או סירלוין, תבשילים בקר וצלי, תבשיל לחי בקר, צ'ילי קון קרנה וגם גבינות קשות, כמו צ'דר וגאודה. מומלץ להגיש בטמפרטורה של 15-16 מעלות.