הענבים ליין זה יובשו במשך 3 חודשים, ובתום התסיסה התיישנו ברובן משך שנתיים בחביות צרפתיות חדשות והיתר בחביות עץ משומש גדולות.
זהו יין רב-גוני, מאופק ואנין עם טונים של דובדבני מרסקין מקומיים, אוכמניות ושוקולד, עם טעם יציב נהדר שמקבל עומק ובהירות בזכות הטאנינים המתוקים.
יקב לה ג'ובה שייך לאלברטו מלזני, שבהיותו מאמן קבוצת הכדורגל "פארמה" זכה בגביע איטליה בשנים 1998-1999, סופר-גביע איטליה בשנת 1999 וכן באליפות העולם בכדורגל באותה השנה. כעת בניהולן של בנותיו, ג'וליה ו-וולנטינה. יינות לה ג'ובה מבטאים את האזור טרצולנו, אזור קטן במרחק של 10 ק"מ צפון-מזרחה מוורונה, על מדרוני סיד עם רוחות עזות, בגובה 350 מ' מעל פני הים. הכרמים מגודלים בשיטה האורגנית.
ואלפוליצ'לה הוא אזור ייצור יינות אדומים בוונטו המאופיין בהשפעות אקלים פנים יבשתי מתון עד קריר, כאשר אגם גארדה ממערב והים האדריאטי ממזרח משמשים כגורמים מייצבים. הזנים האדומים העיקריים באזור הם קורבינה, רונדינלה ומולינרה. זנים אלה לרוב מפיקים יינות אדומים יבשים וקלים. מתוך מטרה לעבות את גוף היינות, להוסיף להם סוכר ואלכוהול, החלו חקלאים מקומיים לייבש את הענבים על מדפים מאווררים, על מנת לצמק אותם חלקית ובכך להעלות את שיעור הסוכר.
מסורת זו נמשכת זה מאות בשנים. שיטה זו, הנקראת "אפסימנטו", התפתחה קודם לייצור יינות רצ'וטו- יין אדום מתוק, לעיתים מבעבע קלות.
יינות האמרונה הראשונים שיוצרו יבשים נחשבו כטעות – רצ'וטו שהתסיסה שלו התארכה מעבר לרצוי. אולם עם הזמן, הסגנון זכה לכבוד הראוי לו ובשנים האחרונות אפילו קיבל מעמד מוגן.