לוקאלה אפסימנטו
פוליה, העקב של המגף האיטלקי, היא אדמה פוריה לכרמי זיתים ויין עוד מימי הפיניקים והיוונים הקדומים. זהו אזור חם ויבש, על כן שמו, הגובל בים האדריאטי. זוהי מולדתו של ענב הפרימיטיבו, קרוב משפחתו של הזינפנדל האמריקאי, ובית לענבים מקומיים נוספים.
בחצי האי סלנטו שוכן יקב מסריה בורגו די טרולי, יקב בת של אוריון, ששם לעצמו כמטרה להכיר את הענבים המקומיים והאזור העלום ברחבי העולם.
זהו יין מבוסס 100% פרמיטיבו בשיטת אפסימנטו- שיטה השאולה מאזור ונטו שבצפון איטליה. מתוך מטרה לעבות את גוף היינות, להוסיף להם סוכר ואלכוהול, החלו חקלאים מקומיים לייבש את הענבים על מדפים מאווררים, על מנת לצמק אותם חלקית ובכך להעלות את שיעור הסוכר.
ואכן זהו יין מלא, עשיר בפירות טריים, תיבול וארומה קלויה.