לאפואה גוורץ יין בצבע זהבהב צהוב עם ארומות מרוכזות של פרחים ונגיעות דבש וג'ינגר ורמזים של ליצ'י מתוק. יין עם גוף מלא, יבש אך עסיסי. מגוון הטעמים משולב היטב עם חומציות מרעננת מהנה. התווית של לפואה מעטרת ארבעה יינות בלבד מתוך היינות של יקב קולטרנציו. היינות שנעשו בסטנדרטים גבוהים של איכות זוכים לשאת את התווית: יבול נמוך, פרי בריא באיכות גבוהה ומחיר הוגן. התווית הייחודית הזאת הופקה ע"י ארט-סטודיו "גארדנטי אוף לוצ'א" מטוסקנה בתחילת שנות ה-90. רקע התווית בהשראת "אר-נובו" אשר מסמלת את עליונות הטבע ביצירת היינות לפואה ויצירות של קלימט, הצייר הידוע המייצג את הסגנון. התאמה לאוכל: מתאים במיוחד למאכלי מטבח סיני, קארי הודי, כבד אווז, לובסטר וסרטן, וגם גבינות כחולות בסגנון גורגונזולה וסטילטון. טמפרטורת הגשה מומלצת 10-12C הכרמים: גובה 450-550 מ' מעל פני הים, קרקע חולית וחרסית עם אבנים רוויה במלחי סידן. הטכנולוגיה: מעיכה של גרגירי ענבים ללא שזרות, תסיסה קרה בטמפרטורה מבוקרת של 18 C. היין הצעיר שוהה על משקעים במשך 12 חודשים ומשתבח בבקבוק עוד חצי שנה לפני יציאתו לשוק. כובל: 14.5%.
על היקב
קולטרנציו הוא קואופרטיב - איחוד של חקלאים וייננים תחת מותג אחד. הכל התחיל ב-1960, כש-26 משפחות מטרנטינו-אלטו אדיג'ה (האזור הכי צפוני באיטליה) החליטו לחבור יחד כדי לייצר ולמכור יין איכותי, ולהשתחרר מתלות במתווכים. עד שנות ה-80, הקואופרטיב אימץ כלל זהב: משלמים לכורמים לא על כמות הענבים אלא על איכותם - מה שהעלה משמעותית את רמת היינות. כיום, קולטרנציו הוא מהיצרנים המובילים והגדולים באזור. הקרבה לגרמניה מעניקה ליינות טרנטינו-אלטו אדיג'ה אופי ייחודי: דמיינו שילוב של תשוקה איטלקית עם דיוק גרמני.
קולטרנציו היום: ~300 משפחות ~300 הקטר של כרמים ~40 יינות שונים - מבקבוקים בסיסיים ועד לסדרת הפרימיום לאפואה והיין יוצא הדופן LR
יקב בטכנולוגיה מתקדמת
גישה סביבתית אחראית: סטנדרטים קפדניים לטיפול בכרמים, אנרגיה סולארית, חיסכון במים וחשמל, פתרונות היי-טק, אבל בלי "פנאטיות ירוקה"
...וכמובן, פפרר - שלישיית יינות שמחים ופופולריים שנמכרים בכל העולם.
קולטרנציו הוא קואופרטיב - איחוד של חקלאים וייננים תחת מותג אחד. הכל התחיל ב-1960, כש-26 משפחות מטרנטינו-אלטו אדיג'ה (האזור הכי צפוני באיטליה) החליטו לחבור יחד כדי לייצר ולמכור יין איכותי, ולהשתחרר מתלות במתווכים. עד שנות ה-80, הקואופרטיב אימץ כלל זהב: משלמים לכורמים לא על כמות הענבים אלא על איכותם - מה שהעלה משמעותית את רמת היינות. כיום, קולטרנציו הוא מהיצרנים המובילים והגדולים באזור. הקרבה לגרמניה מעניקה ליינות טרנטינו-אלטו אדיג'ה אופי ייחודי: דמיינו שילוב של תשוקה איטלקית עם דיוק גרמני.
קולטרנציו היום: ~300 משפחות ~300 הקטר של כרמים ~40 יינות שונים - מבקבוקים בסיסיים ועד לסדרת הפרימיום לאפואה והיין יוצא הדופן LR
יקב בטכנולוגיה מתקדמת
גישה סביבתית אחראית: סטנדרטים קפדניים לטיפול בכרמים, אנרגיה סולארית, חיסכון במים וחשמל, פתרונות היי-טק, אבל בלי "פנאטיות ירוקה"
...וכמובן, פפרר - שלישיית יינות שמחים ופופולריים שנמכרים בכל העולם.