היין אדום יבש, בעל גוף בינוני ומרקם קטיפתי. היין מיוצר מממסך בורדו טיפוסי, הכולל בעיקר קברנה סוביניון, מרלו ופטי ורדו (הרכב הזנים עשוי להשתנות מעט מבציר לבציר).
אף: ארומות של פרי אדום, כגון פטל, דובדבן ושזיף, עם רמזים לתבלינים ועשבי תיבול.
פה: בחך מורגשים טעמי פרי אדום עסיסיים, טאנינים רכים וחמיצות נעימה.
ייצור: היין מיוצר ביקבי קסטל, הממוקמים בהרי יהודה. לאחר תסיסה במיכלי נירוסטה, היין מתיישן לתקופה קצרה בחביות עץ אלון צרפתיות, ולאחר מכן ממשיך להתיישן במכלי בטון למשך כ-9 חודשים נוספים (סה"כ כ-12 חודשי יישון). יקב קסטל הוא יקב מוערך ומוכר בישראל, הידוע ביינות איכותיים המבטאים את הטרואר של הרי יהודה. סדרת "לה וי" נועדה להנגיש את יינות היקב לקהל רחב יותר, תוך שמירה על איכות גבוהה.
מה ליד? מתאים במיוחד למנות בשר קלות, פסטה עם רטבים אדומים, גבינות קלות וכן כליווי לארוחות יומיומיות. מומלץ לשתייה כשהוא צעיר ורענן.