יין מבעבע לבן יבש ומרענן, המיוצר באזור בורדו שבצרפת בשיטה המסורתית.
באף ובפה: ארומות רעננות שלתפוח ירוק, אגס, פריחת הדר ורמזים לשמרים. הבעבוע עדין ונעים. בחך, היין בעל חומציות טובה ומאוזנת, גוף בינוני ומרקם חלק. הסיומת רעננה ופירותית.
ייצור: קרמאן דה בורדו הוא יין מבעבע המיוצר באזור בורדו שבצרפת. הוא מיוצר בשיטה המסורתית, הזהה לשיטה המשמשת לייצור שמפניה, אך מכיוון שהוא לא מיוצר בחבל שמפניה, הוא נקרא "קרמאן" ולא "שמפניה". היין עשוי בדרך כלל מתערובת של ענבי סמיון, מרלו, קברנה פרנק ומוסקדל. לאחר התסיסה הראשונית, היין מבוקבק ועובר תסיסה שנייה בבקבוק, היוצרת את הבעבוע הטבעי.
מה ליד? היין ישתלב נהדר כאפריטיף, וכן עם מנות קלות כמו סלטים, מאכלי ים, דגים, גבינות רכות וקינוחים פירותיים.