זן ענבים:
100% גאמה נואר.
המלצות הגשה:
יש להגיש בטמפרטורה קרירה מעט מטמפרטורת החדר, בין 15°C ל-18°C (60–64°F).
כדי לחשוף את מלוא העושר של היין, מומלץ לשפוך אותו לדקנטר.
שילוב עם אוכל:
יין ה-גרנד מורגון משתלב בצורה נפלאה עם מנות גורמה וגם עם מאכלים מסורתיים מהמטבח האזורי, ומציע גמישות רבה במגוון הטעמים.
פוטנציאל יישון:
בתנאי אחסון נאותים, יין ה-מורגון - גראן קראס יתפתח בצורה יפה, ייהנה מיישון של כמה שנים, וניתן לשמרו עד 8–10 שנים.
מקורות:
עדויות ראשונות לגידול גפנים במורגון מתועדות כבר במאה ה-10. מסמך חוקי משנת 956 מתאר מכירת כרם על ידי אדון בוז’ו.
על מורגון:
מורגון הוא אחד מתוך עשרת הקרויים של בוז’ולה, הממוקם בחלק הצפוני של אזור ייצור היין. הטרואר משתרע על 1,100 דונם ונמצא על גבעות ממערב לנהר הסון, בלב קרויי בוז’ולה. האזור ממוקם כ-50 ק”מ צפונית לליון, 25 ק”מ צפונית לווילפרנש, ו-25 ק”מ דרומית למאקון.