רגעים ספורים לפני שהשנה החדשה מגיעה, אנחנו מזמינים אתכם בשישי הקרוב לטעימות, איך לא- של מבעבעים כיפיים שמרימים את מצב הרוח ומכניסים אותנו לאווירה החגיגית של התחלה חדשה.
אז מה נטעם? משני העולמות- בעוד לצרפתים יש את השמפניה והקרמאן, האיטלקים מתגאים בפרוסקו שלהם.
לגבי האיטלקים, נוטים לא להעריך מספיק את הפרוסקו, וחבל! יקב Ruggeri, מפיק את היינות שלו מהאזור הנפלא - Valdobbiadene Prosecco Superiore, האיכותי ביותר של זן היין - 'גלרה', ממנו מיוצרים יינות שהם גם אלגנטיים וגם נגישים. נטעם השבוע שתי גרסאות של פרוסקו - ארג'או וג'יאלורו - כסף וזהב, במידות יובש שונות, בהתאם לאירוע או לארוחה שהיין ילווה - Brut או Extra Dry.
בצרפת נקפוץ לביקור של בועות עם שתי גרסאות לפאר היצירה המבעבעת של בורדו-
מותג Louis Vallon מייצר שתי גרסאות של התשובה של בורדו לשמפנייה - קרמאן דה בורדו, יין מבעבע המיוצר בדיוק באותה השיטה כמו השמפניה, אבל עם זנים שונים. האחת גרסת ברוט, מבוססת קברנה פרנק וסמיון - שמסתדרים רק כשהם 'מבעבעים', וגרסת רוזה, מבוססת קברנה פרנק ומרלו. היינות נפלאים לאפריטיף, או אפילו סתם לחגוג אירוע משמח בשעת בוקר מאוחרת, בלי חובת נשנושים.
במה נקנח אם לא באם כל המבעבעים?
שמפניה כמובן! הכי קלאסית, הכי בלנד של שרדונה, פינו נואר ופינו מונייה, מדויקת, יין הדגל של יקב גרואה.
אז בואו- שישי 29.12, החל מהשעה 10:00.
יהיה בלו בלו בלו