בשישי זה אנחנו קופצים לשכנים שלנו על שפת הים התיכון, חברינו מיוון, ולטעימה היינות הלבנים הנפלאים שלהם.
על אף האקלים הים תיכוני החם ביוון, דווקא מספר יינות וזנים יוונים מקומיים זוכים לפופולריות הולכת וגוברת, בעיקר בכל הקשור ליינות Value for Money. וכן, יוון זה הרבה יותר מרק זה האסירטיקו המוכר הרבה יותר מהאחרים.
היינות שילוו אותנו בשישי הקרוב:
- ארגירוס אטלנטיס; בלנד של אסרטיקו, איידני ואת'ירי - שלושה זנים מקומיים. יין מינרלי ופירותי באופן מאוד מעודן, שילווה נפלא מנות דגים, ומנות עוף והודו לא מתובלות מידי.
- אלפא אסטייט מלגוזיה; המלגוזיה הוא זן יווני מקומי נוסף, במקורו בעיקר במרכז יוון ובאזור מקדוניה היוונית. אם אהבתם שרדונה עולם ישן (שאבלי למשל - יש מצב שתתחברו יפה ליין הזה.
- בוטארי מוסחופילרו; זן יווני מקומי, שמייצר יין שהופק מבציר ידני. לזן וליין ספציפית דימיון לא קטן למוסקט, עם מתקתקות עדינה ורעננות נפלאה - יין נהדר לשעת האפרטיף או להביא לים מצונן היטב!
- אייראקיס וידיאנו; זן יווני נוס, שמקורו מכרתים. יין שמאוד מזכיר שרדונה עולם חדש, עגול, מלא ועישר, אך לא חמאתי מידי. יין נפלא ללוות מנות דגים בתנור ובשר עוף על הגריל.
יאסו!