ירושלים בראש חוצותינו השבוע!
ואם כבר ירושלים, למה לא לבקר באזור היין שעוטף אותה וחולפים על פניו בדרך אליה..?
איזור הרי יהודה - בקרוב מאוד אזור היין הרשמי הראשון של ישראל הוא מטובי ה-Terroir שיש לנו.
נטעם כמה פנינים שלו!
- 'שאנסון לבן' של יקב קלו דה גת - וכשמו כן הוא - ממש שיר! בלנד של שרדונה, סמיון ו-ויונייה, שנבצרו ידנית מכרמי היקב בהרי יהודה. צבע היין ענברי, באף - ארומות של אפרסק בשל, תפוח, אננס ופירות הדר ובפה - חמיצות מרעננת של פירות ירוקים בשלים וסיומת נעימה.
- פלאם לבן - יין מרענן, מלא חיים וארומטי מאוד, בעל רמזים עזים של פירות טרופיים והדרים עם מרקם פריך,עם סיומת ארוכה ומלאת חיים. היין מורכב, ברובו, מסוביניון בלאן ושרדונה. היין אינו מיושן בחביות עץ אלון, וזאת כדי להעניק ביטוי לריחות ולטעמים הראשוניים, בשילוב הריחות והטעמים המתפתחים בתהליך התסיסה.
- קסטל רוזה - בלנד יחודי של מרלו, מלבק וקברנה פרנק, שנבצרו טרם הבשלתם המלאה. כרמיה ענבים הללו נטועים בהרי ירושלים, בגובה של כ700 מ' מעל פני הים. מרבית הכרמים נטועים בטרסות, הפונות לצפון וחלקם בוואדי עמוק הפונה לצפון-מערב, בו החשיפה לשמש היא לזמן קצר במשך היום.הצבע הבהיר מעיד על סחיטה מהירה ומגע קצר עם הקליפות. היין מרענן וקליל אך עם נוכחות מרשימה. היין בעל ניחוח סוכריות תות, ורדים ופירות טרופיים. בפה - ליצ’י נפלא!
- מלבק, מוני - המלבק הייחודי של יקב מוני התיישן בחביות עץ אלון במשך 10 חודשים. היין מורכב ואיכותי בגוון אדום כהה, בעל גוף מלא וסיומת ארוכה, עם טעמים עשירים של פירות יער ותבלינים המשתלבים היטב עם ניחוח עץ. נפלא עם כל מנת בשר.