בשישי הקרוב אנחנו מציעים לכם מיקס צרפתי-איטלקי, מרענן וקיצי, לקראת העונה החמה של השנה?.
ניתן כבוד לזן הגרנאש הצרפתי בשתי גירסאות:
- גרנאש אדום של 'יקב גאסייה' מפרובאנס שבדרום צרפת. עוצמתי אבל במידה, ים תיכנו קלאסי לכל מנה בשרית שתברחו בה.
- רוזה פרובאנסלי קלאסי - Grains de Glace, מבלנד של גרנאש-סירה-מורברד מאחד מאיזור היין המרכזיים בעולם לייצור יינות רוזה - איזור Cote de Provence. רוזה של חורף! קוראים לו בצרפת.
לצידם, עדיין מצרפת - מבעבע שהותסס בשיטה המסורתית מבורדו - Crémant de Bordeaux Brut של יקב Louis Vallon, מזני המרלו והקברנה פרנק. יבש וקלאסי בפרותיותו לאפרטיף, או לארוחת נישנושים קלילה של סושי למשל, או טאפאסים קרים.
בגיזרה האיטלקית:
- סיציליה במוקד העניינים - עם רוזה פירותי, עגול ומרענן מזן הנגרו אמארו, זן נפלא שלא הכי קל להשיגו בארצינו.
- רוזה מאוד מיוחד ולא טיפוסי, מזן ה-Lagrein הנדיר הגדל באזור אלטו אדיג'ה, מצפון לונציה. הרוזה הכי 'לא איטלקי' שיש באופיו :)