קרמנט דה בורגון ברוט
Cremant de Bourgogne Brut
יין מבעבע מכיל רמות משמעותיות של פחמן דו חמצני שהופך אותו לתוסס ומיוצר ברחבי העולם. ישנן מספר שיטות ליצירת יינות מבעבעים- המוכרת ביותר היא המתודה המסורתית משמפיין, אך היא אינה הבלעדית.
יין נתזים הוא יין בתוספת פחמן דו חמצני- שיטה זולה ופשוטה למדי. שיטת שרמנט הומצאה בבורדו להורדת עלויות הייצור, בה מוסיפים סוכר ושמרים ליין המוכן לתסיסה מהירה נוספת ואטומה- כך מייצרים פרוסקו, קאווה ונוספים.
יינות קרמנט עשויים בשיטה המסורתית, אך אינם מגיעים משמפיין אלא מ9 אזורים אחרים בצרפת תחת תקן קפדני אך פחות חמור מזה שבשמפיין.
בורגון ממוקמת מדרום לשמפיין וזוכה להשוואה חיובית של יינות הקרמנט יחסית לשכנתה.