שאטו לגרנז’ ממוקם כולו בקומונה של סן-ז’וליאן, וכרמיו משתרעים על פני 118 דונם של גפנים אדומות ברצף אחד, הנטועות על שתי גבעות של קרקע גרבלית בכיוון צפון-דרום. לאחוזה תשתית קרקע של חרסית וגיר, קרקע חולית-גרבלית, ואקלים ממוזג ואוקיאני.
שנת 2021 רשמה כמות משקעים נמוכה מהממוצע של 25 השנים האחרונות, אך העובדה הבולטת ביותר הייתה הקרירות של הטמפרטורות שנצפתה לאורך כל מחזור הצמיחה, דבר שהיה חיוני לשמירת האיזונים ביינות. העבודה המקדימה בכרמים בחודשים יוני ויולי איפשרה לענבים לנצל כל קרן שמש. הבציר החל ב-27 בספטמבר למרלו תחת מזג אוויר בלתי יציב, אך ב-4 באוקטובר הופיע קיץ אינדיאני – היום שבו הכול השתנה!
בחרנו לא להיחפז והשעינו את הבציר למשך יומיים. זהו הימור מסוכן אך הכרחי כדי לקוות לבצור קברנה איכותי! סיימנו את הבציר ב-12 באוקטובר, כשהענבים התרכזו ואיבדו עד 30% ממשקלם, הקליפות והטאנינים התעדנו, והארומות נחשפו. איזוני 2021 מזכירים את היינות שיוצרו בשנות ה-2000, עם מרקם, איכות טאנינים ודיוק ארומטי מפותחים יותר. כמו חלון פתוח אל העבר, שנת 2021 תישאר בציר ניאו-רטרו במלוא מובן המילה.