יין לבן יבש, אלגנטי ומינרלי, בלנד של ענבי סוביניון בלאן ושרדונה.
באף ובפה: ארומות עדינות של לימון, אשכולית, תפוח ירוק ואגס ורמזים פרחוניים. בחך, היין עשיר ומתאפיין בחומציות רעננה ומאוזנת ומרקם חלק. הטעמים משלבים פרי הדר ומינרליות, עם סיומת ארוכה ונעימה.
ייצור: יקב צרעה הוקם בשנת 1993 על ידי רוני ג'יימס, מחלוצי גישת ה"טרואר" בישראל. כרם שורש, ממנו מופק יין זה, נטוע על גבי טרסות עתיקות הבנויות על מדרונות בגובה 700 מטר מעל פני הים בהרי יהודה. גובה הכרם, סוג האדמה, טרה רוסה רדודה הממוקמת מעל סלע גיר והטרסות תורמים לאיכות הענבים. היין מתיישן בחביות עץ אלון צרפתי למשך 6 חודשים, מה שתורם למורכבות היין ולטעמיו המיוחדים.
מה ליד? היין מתאים במיוחד לליווי מנות דגים ופירות ים, סלטים, גבינות עיזים ומנות קלות.