שמפניה וו קליקו רוזה לא כל יין מבעבע הוא שמפנייה. רק יין מבעבע המיוצר בחבל שמפיין שבצפון צרפת, המוגן בחוקים אדוקים- בינהם זני הענבים המותרים לשימוש, שיטת העשיה המסורתית וזמן היישון על השמרים. לרוב, בתום התסיסה הראשונה מוסיפים ליין סוכר ושמרים, לתסיסה שנייה ארוכה ואיטית. היין דורש בתהליך מוקפד של טלטול עדין לאורך זמן, בסופו מחלצים את השמרים לקבלת יין מבעבע אלגנטי ומורכב.
בית השמפניה וו קליקו נוסד בשנת 1772 ולימים נקרא על שם האלמנה קליקו- שבצעד נועז ולא אופייני החליטה להמשיך לנהל את העסק המשפחתי לאחר מות בעלה. היא הייתה אשת עסקים ממולחת וכבשה את שוק השמפניה הרוסי, ובעלת חוש טכני מפותח איתו ייסדה את שיטת הרמואז' לקבלת שמפניה צלולה כפי שאנו מכירים היום. סגנונה העשיר והאלגנטי מזוהה עמה עד היום- צבעה ורוד על גווניו הכהים, אף אדום עשיר של פירות יבשים ומאפים. איזון בין פרי, חומצה ומורכבות.