לא כל יין מבעבע הוא שמפנייה. רק יין מבעבע המיוצר בחבל שמפיין שבצפון צרפת, המוגן בחוקים אדוקים- בינהם זני הענבים המותרים לשימוש, שיטת העשיה המסורתית וזמן היישון על השמרים. לרוב, בתום התסיסה הראשונה מוסיפים ליין סוכר ושמרים, לתסיסה שנייה ארוכה ואיטית. היין דורש בתהליך מוקפד של טלטול עדין לאורך זמן, בסופו מחלצים את השמרים לקבלת יין מבעבע אלגנטי ומורכב.
מואט ושנדו הוא בית השמפניה הגדול בעולם. נוסד בשנת 1743, ונשתה ע"י אנשי המאה של התקופה כנפוליאון והמרקיזה דה פומפדור. אלו ורבים נוספים התאהבו בשמפניה ותרמו למעמדה. זוהי שמפנייה נועזת הקוראת תיגר על כל הקלאסיקות- מתוקה, מרוכזת ולראשונה בעולם מתבקשת להישתות קרה ואפילו על קרח. המלצת הגשה: תותים טריים בהחלט יתרמו לאווירה
מואט ושנדון, או בקיצור "מואט", הוא אחד מבתי השמפניה היוקרתיים והמוערכים בצרפת. הוקם ב-1743 על ידי קלוד מואט והפך לסמל של חגיגה, יוקרה ואיכות. שמפניות מואט, המיוצרות משלושת הזנים המותרים (שרדונה, פינו נואר ופינו מונייה), ידועות בסגנונן האלגנטי, הפירותי והתוסס. המותג מפורסם בזכות שמפניית הדגל שלו, מואט אימפריאל, הנחשבת לאחת האייקוניות והנמכרות בעולם ובעלת קשר היסטורי לנפוליאון, לכבודו אף נקרא המרתף הראשי של היקב "אימפריאל". מואט הוא גם הבעלים של שמפניית היוקרה דום פריניון, ומהווה חלק מתאגיד LVMH, מה שממשיך לבסס את מעמדו כבחירה מועדפת עולמית.
מואט ושנדון, או בקיצור "מואט", הוא אחד מבתי השמפניה היוקרתיים והמוערכים בצרפת. הוקם ב-1743 על ידי קלוד מואט והפך לסמל של חגיגה, יוקרה ואיכות. שמפניות מואט, המיוצרות משלושת הזנים המותרים (שרדונה, פינו נואר ופינו מונייה), ידועות בסגנונן האלגנטי, הפירותי והתוסס. המותג מפורסם בזכות שמפניית הדגל שלו, מואט אימפריאל, הנחשבת לאחת האייקוניות והנמכרות בעולם ובעלת קשר היסטורי לנפוליאון, לכבודו אף נקרא המרתף הראשי של היקב "אימפריאל". מואט הוא גם הבעלים של שמפניית היוקרה דום פריניון, ומהווה חלק מתאגיד LVMH, מה שממשיך לבסס את מעמדו כבחירה מועדפת עולמית.