לא כל יין מבעבע הוא שמפנייה. רק יין מבעבע המיוצר בחבל שמפיין שבצפון צרפת, המוגן בחוקים אדוקים- בינהם זני הענבים המותרים לשימוש, שיטת העשיה המסורתית וזמן היישון על השמרים. לרוב, בתום התסיסה הראשונה מוסיפים ליין סוכר ושמרים, לתסיסה שנייה ארוכה ואיטית. היין דורש בתהליך מוקפד של טלטול עדין לאורך זמן, בסופו מחלצים את השמרים לקבלת יין מבעבע אלגנטי ומורכב.
בית פייר ז'ימונה נחשב לאחד משלושת היצרנים מגדלים החשובים בשמפיין- בתים קטנים ומוקפדים אשר מגדלים את כל הענבים בעצמם, לרוב בדרגת פרימייר וגרנד קרו. ולא פחות חשוב- תמחורם הגון ומעניק תמורה גבוהה ביותר. עשוי 100% ענבי שרדונה, מרביתם מחלקות גרנד קרו מבציר יחידני ללא תוספת סוכר- ועל כן נחשב ברוט נטור בסגנונו. כמות מוגבלת של 6000 בקבוקים בלבד. נדירה ומדויקת.