ליין ירדן שרדונה (לבן, יבש), לחצו כאן
ליין ירדן קברנה סוביניון (אדום, יבש), לחצו כאן
על פי מחקרים רבים אשר נעשו בתחום הרגלי צריכת היין של הישראלים, נמצא כי הם בוחרים בשתייה של יינות תוצרת כחול לבן. בפרט בשל ההיבט הרגשי. אין כל פסול בכך, לאמתו של דבר. אך בתקופה בה רכישה של יינות מיובאים אפשרית, בעלויות מעטות ביותר, הנאמנות למולדת אינה מצדיקה הוצאה כספית כפולה. אבל בחירה ביין מקומי אינה חייבת בהכרח להיות תלויה בשאלה – כמה הוא עולה. קנייה הגיונית של יין ישראלי, קשורה לאיכות גבוהה ולטעם שלו. ונביא כדוגמה – שכדאי לקנות יין ירדן. כי הייצור והאיכות שלו כאחד עולים בעשרות מונים מכל יינות מיובאים אחרים. באם אתם תמהים למה על גבי בקבוקי יינות ירדן מופיעה המלה ירדן באנגלית – אז נעשה לכם קצת סדר בבלגן. כאשר החל ייצור של יינות ירדן, ב- 1984, היקב היה רק בעל רישיון של ייצור יינות עבור ייצוא. וזאת הסיבה שבמשך כמה שנים מכרו את יינות ירדן רק מעבר לים. וממש לא מכרו אותו במדינת ישראל ולכן יש ביקוש רב ליין אדום מומלץ. בעוד תהליך המיתוג כמובן נעשה בלועזית, מכורח הנסיבות. עם חלוף הזמן, יקב ירדן הורשה במכירה של יינות אף בארץ. אך לא שונה השם לשפה העברית, מכיוון שהמותג ירדן צבר מוניטין. ההעדפה להיצמד למקור נבעה מהסיבה שלא להסב נזק למותג.
היכן מומלץ לקנות יין ירדן?
קודם כל, יש להבין, כי ניתן לאפיין את יינות ירדן בשנות בציר מיוחדות. כאשר כוונת המשורר בדבריו – שהיינות מאפיינים את הכרם, נכון לשנה מסוימת. ייצור היינות הללו נעשה בכמות מועטה. וכן הם ניחנו בסגולות של עת התיישנות רבה. מומלץ לקנות יין ירדן בחנויות של היקב. בחנויות יין מיוחדות. לרבות – חנות ייחודית, שעונה לשם דלי וינו, חנות משקאות בנתניה. למי מבינכם שטרם שמע עליה, משום מה, להלן ההסבר. מדובר אודות חנות ליינות, שמתהדרת בקונספט יוצא מגדר הרגיל. בחנות זאת מתאפשרת קנייה של מיטב היינות. לרבות יינות מיובאים באופן בלעדי ואישי.
רצוי לקנות יין ירדן אדום בשל התיישנותו
כדאי שתבחרו לקנות יין ירדן, גם אם הוא עולה יותר מיינות אחרים. וזאת מפאת סגולתו להתיישן מספר שנים, בטרם הפתיחה של הבקבוק. ככל שהיין מתיישן, באופן ישיר העלות שלו אכן כדאית. לשם הדגמה, נציין כי לא מומלצת פתיחת יין ירדן משנת 2012 כעת. כדוגמת קברנה סוביניון. וזאת מהסיבה שהטעם של יין זה מתרכך ומתפתח, ככל שעובר הזמן שבו היין מתיישן.