בא לכם קצת להרשים לפעמים? לזרוק משפטים לאוויר כמו "איזה גוף ארומטי" ואשכרה להבין מה אתם אומרים, הגעתם למקום הנכון. במדריך היין למתחילים אספנו 4 דברים שחשוב לדעת בפעם הבאה שמישהו פותח בקבוק יין.
בא לכם קצת להרשים לפעמים? לזרוק משפטים לאוויר כמו "איזה גוף ארומטי" ואשכרה להבין מה אתם אומרים, הגעתם למקום הנכון. במדריך היין למתחילים אספנו 4 דברים שחשוב לדעת בפעם הבאה שמישהו פותח בקבוק יין אדום מתוק.
1: החזיקו את הכוס נכון
את כוס היין אוחזים מרגל הכוס. אחיזת הכוס בצורה הנכונה, היא גם סטייל בואו נודהה בזה רגע והיא גם שומרת על הכוס נקייה ועל יין אדום מומלץ בטמפרטורה הנכונה.
2: ליין אדום יש 3 סגנונות
גוף קל –לרוב עם צבע בוהק יותר ו טאנין בהיר, חומציות וניחוחות פרחוניים.
גוף בינוני – מתאים לכולם, לא קלילל מדי, לא כבד מדי, במקום טוב באמצע
גוף מלא – יינות עמוקים, מתיישנים, בעיקר למביני עניין.
3: ליין הלבן יש 3 סגנונות
גוף קל – מינרלי, צבע בהיר ומתאימים למגוון רחב של טעמים.
ארומטי – במקום טוב באמצע, לרוב עם גוף עגול וטעמים מאוזנים.
גוף מלא – יותר דומה ליין אדום, בכבדות שלו ובעומקי הטעם.
4: מה עדיף זן ענבים אחד או בלנד?
יין יכול להיות מיוצר מזן אחד של ענבים, יכול להיות עם זן אחד דומיננטי ועוד זני משנה ויכול להיות בלנד של כמה זנים שונים. זה לא שאחד נחשב טוב יותר מהאחר, זה פשוט עניין של אחוזים. כל יין שמכיל 70% ומעלה מזן ענבים מסויים, ייחשב כיין מהסוג הזה.
לדוגמא, אם יש לי 72% ענבי שרדונה ועוד 28% ריזלינג, היין ייחשב כשרדונה. אם היין מורכב מ-25% קברנה סוביניון, 25% מרלו, 25% שיראז ו-25% סירה אז מדובר על בלנד זנים.
לסיכום
יין הוא עולם שלם ומלא ואפשר לדבר עליו שעות. אספנו לכם 4 דברים שחשוב לדעת במדריך יין למתחילים. לחיים!