יש דברים שצריך לעשות במחשבה תחילה. כמו למשל – הפקה של סדנת יין ושוקולד. יש לתכנן אותה מלכתחילה. לוודא שמי שמגיע אליה שותף לערכים דומים. בעל אהבה לאלכוהול, כמו גם שותף באהבה לשוקולדים. למרות, שידוע ששני אלמנטים אלו משתלבים היטב האחד בשני, לא לכל בני האדם זה ברור מאליו. קיומה של סדנה כזאת חייב להיעשות מתוך שיקולים ענייניים. לרגש את המשתתפים. לספק להם ערך מוסף. ללמד אותם דברים חדשים, שהם טרם התוודעו אליהם עד כה. בר איכותי, שמעוניין ליצור את הסדנה ליין ולשוקולד, צריך לחשוב תחילה על צרכי הלקוחות שלו. מה באמת מעניין אותם. עד כמה הם אוהבים שוקולד. ועד כמה הם אוהבים יינות. להדגיש בפניהם את היתרונות של היינות, או לחלופין של השוקולדים. להסביר קצת על ההיסטוריה של כל אחד מהם. להבין את רוח השוק. להבין מה מייחד את הישראלי הממוצע, בהיבט של צריכת יינות ביחד עם צריכת שוקולדים.
ככל שהסדנה תלווה ביצירה ובטעימה אישית, כך יש סיכוי שהיא תדבר יותר אל רוח המשתתפים בה. בחנות יין בנתניה בשם דלי וינו עורכים סדנאות מסוג זה ונהנים מהתאמה אישית של יין מומלץ לצד השוקולד המתאים לו.
כיצד מתנהלת סדנת יין ושוקולד?
יש הרבה אפשרויות לנהל סדנת יין ושוקולד. אפשר ללמוד ממי שכבר צבר ניסיון רב בשנים. כדוגמת - בר יין דלי וינו. אצלנו מושם הדגש על ערך מוסף. אנו לא סתם מייצרים סדנאות כאלו, רק כדי לעשות וי ביומן שלנו. אנו מוצאים את הטוב שבשתי העולמות, ומנסים למזג אותם לכדי עולם אחד, שאין לו כל זכות קיום בלי המקביל שלו. הווה אומר – שבסוף הסדנא המשתתפים יבינו – כי אי אפשר לצרוך יינות בלי שוקולדים, ואי אפשר לצרוך שוקולדים בלי יינות. ואין טוב כמראה עיניים. אנחנו מקפידים לאפשר לקהל שלנו לטעום משני העולמות. הניסיון מדבר בעד עצמו. כל מי שעבר סדנה שכזאת אצלנו, הרגיש שהוא נחשף באמת לשני העולמות הללו.
נוסף על כך, לאלו שפחות מתחברים לנושא המתוק בשילוב עם היין, קיימות אינספור סדנאות הכוללות טעימת יין וגבינות והתאמה אישית של סוג היין לגבינה המתאימה לו הן מבחינת טעם והן מבחינת הניחוח.