קאווה מומלצת - יין מבעבע מומלץ 2024 - Deli Vino
  משלוח חינם ברכישה מעל 300 ₪ התחבר | משתמש חדש  |  אורח/ת

קאווה מומלצת – יין מבעבע מומלץ 2024

רבים נוהגים לפתוח את השנה החדשה או לחגוג באירועים עם שמפניה או יין מבעבע אחר כמו פרוסקו או קאווה. 

התחושה הנלווית ללגימת יינות מבעבעים היא תחושה מרעננת ויוקרתית כאחד. 

קאווה הפכה עם השנים לאלטרנטיבה יוקרתית ונגישה יותר לשמפניה ולא בכדי. 

קאווה זהו למעשה, יין מבעבע שמקורו מספרד, קטלוניה, המהווה את התשובה של ספרד ליינות המבעבעים הנודעים של אזור שמפיין בצרפת.

אם אתם עדיין תוהים מהי קוואה ובכלל איזו קאווה מומלצת, כדאי לכם לקרוא את המאמר הבא.


 

מהי קאווה

כאמור, קאווה היא יין מבעבע ספרדי, המיוצר בשיטה המסורתית שבה מייצרים גם שמפניה- Méthode Champenoise. השיטה מתבססת על יצירת תסיסה משנית בבקבוק, שבעקבותיה נוצרות בועות עדינות ומתמשכות האופייניות ליינות מבעבעים באיכות גבוהה.

זו גם אחת הסיבות שרבים מבלבלים בין הקאווה לשמפניה, שכן הן קרובות זו לזו בשיטת הייצור ובטעם.

על מנת שיין מבעבע יוגדר כקאווה (Cava), יש לעמוד בדרישות יישון מינימליות, כאשר כינויים כגון "Cava Reserva" ו-"Cava Gran Reserva", מצביעים על תקופות ממושכות של יישון.

הרוב המוחלט של ייצור קאווה בעולם מגיע מגיע מ-Penedès שבקטלוניה ומוסדר על ידי  Denominación de Origen (DO). עם זאת, גם אזורים ספרדיים אחרים מורשים לייצר קאווה.

מאחר ומדובר ביין מבעבע המיוצר בספרד, הוא מזוהה מאוד עם חגיגות ואירועים ספרדיים מסורתיים ומשתלב מעולה עם מנות שונות מהמטבח הספרדי והקטאלני כמו פירות ים, דגים, טאפאסים וגם בתור אפרטיף. 

אם מסתכלים על value for money, הקאווה מנצחת את השמפניה וגם יינות מבעבעים אחרים הנעשים באותה שיטה מסורתית, מה שהופך אותה לעוד יותר פופולארית בספרד, כמו גם בישראל ובשאר העולם.


על ההבדלים בין קאווה, פרוסקו ושמפניה

הקאווה, כאמור, חולקת יותר במשותף עם השמפניה מאשר עם יינות מבעבעים אחרים, כמו פרוסקו או מוסקטו, שאינם עשויים בשיטה המסורתית. 

ההבדל העיקרי בין שמפניה לקאווה הוא זני הענבים מהם היינות עשויים. הקאווה עשויה בעיקר מזני ענבים ספרדיים מקומיים כמו מקאבאו, פרלדה וקסראללו, כמו גם מזני ענבים צרפתיים כגון שרדונה ופינו נואר.

שמפניה מיוצרת משבעה זני ענבים, כאשר הנפוצים שבהם הם פינו נואר ושרדונה. טעמה של הקאווה הוא ארצי ומעט פירותי בהשוואה לשמפניה שטעמה קליל יותר.  

מבחינת המחיר, הפרוסקו קרוב יותר לקאווה אבל שם מסתיים הדמיון בין שני סוגי היינות הללו. 


מתוק או לא – אפשרויות שונות של קאווה

כשאתם מחפשים יין מבעבע טוב ואיכותי, חשוב שתבינו את ההבדל בין הטעמים, בין אם אתם אוהבים יין מבעבע מתוק מומלץ או קאווה יבשה

הטעם מושפע, בעיקר מזני הענבים, כאשר ה- Macabeu הוא הענב העיקרי המשמש להכנת הקאווה. טעמו פשוט למדי, יש לו ארומה פרחונית קלה וטעם לימוני עם סיומת מעט מרירה שטעמה דומה לשקדים ירוקים.

לעומת זאת, ה- Xarel-lo הוא הרבה יותר ארומטי עם ניחוחות פרחוניים עשירים ותווים דמויי אגס/מלון. הזן האחרון, הוא ה- Paralleda בעל רמת חומציות גבוהה וטעמי הדרים עזים. 

אם משולבים יחד, שלושת הזנים הספרדיים, יוצרים יין מבעבע פירותי מאוזן, שהוא פחות מתוק מפרוסקו אבל לא אגוזי כמו שמפניה וינטאג'. 

קאווה בדיוק כמו יין מגיעה ברמות יובש שונות החל מיין מבעבע יבש ועד ליין מבעבע מתוק. 

סוג הקאווה ורמת היובש נקבעים בעיקר לפי זני הענבים המשולבים בה ואלו סוגי הקאווה הנפוצים ביותר:

  1. ברוט (Brut)- סוג הקאווה הנפוץ ביותר המציע איזון מושלם בין חומציות ומתיקות. נוהגים לשתות אותו בתור אפריטיף מרענן ופירותי, המזכיר את המתיקות שבשמפניה. 
  2. ברוט נאטור – (Brut Nature) סוג קאווה בתוך קטגוריית ה-Brut . מדובר בסוג פחות מתוק שזכה לפופולאריות כך שמכיל כמות נמוכה יחסית של קלוריות, מה שיוצר אלטרנטיבה מצוינת לקוקטייל ולאגר
  3. גראנצ'ה ספרדית- קאווה ורודה בעלת ניחוחות של תות ופטל המשולבת עם זן הענבים Monastrell המעניק ליין גוון ורוד עתיק עם ניחות אפרסקים-פרחוניים.

קאווה וינטאג' מיושנת- מוכרת בעיקר כאפריטיף פשוט עם ארומה טובה. מי שבוחר ליין אותה מקהל קאווה וינטאג' מיושנת בעלת טעמים מיוחדים מאוד עם רמזים לתפוח ושקד. רבים מבקבוקי הקאווה המיושנת מכילים גם ענבי פינו נואר ושרדונה (ענבי השמפניה הקלאסיים), מה שהופך אותה לאהובה בקרב חובבי השמפניה. 
 

קאווה אמיתית ואיכותית – קונים ב- DELI VINO 

Deli Vino היא חנות קונספט מיוחדת במינה בנתניה, המשמשת גם כבר יין. בחנות והחנות האונליין, אנו מציעים לקהל לקוחותינו את אוסף היין המושלם הכולל מגוון יינות רחב, רבים מהם בייבוא אישי ובלעדי כמו כולל קאווה אמיתית ואיכותית, יינות מבעבעים אחרים, יינות לבנים ואדומים ועוד משקאות חריפים. 

אנו מאמינים ביצירת חוויה שלמה ולכן, תוכלו למצוא אצלנו גם גבינות, לחמים וסיגרים איכותיים שישלימו את החוויה. 

כל האוסף שלנו, הכולל את היינות המבעבעים המומלצים שלנו לשנת 2024 ניתן לרכישה דרך האתר ובחנות שלנו בנתניה. 

לכל שאלה, התייעצות וסיוע בהתאמת הקאווה המושלמת עבורכם, הינכם מוזמנים ליצור עימנו קשר בטלפון 09-7902201 והצוות המקצועי שלנו ישמח לעמוד לשירותכם. 
 

קאווה מומלצת – יין מבעבע מומלץ 2024

רבים נוהגים לפתוח את השנה החדשה או לחגוג באירועים עם שמפניה או יין מבעבע אחר כמו פרוסקו או קאווה. 

התחושה הנלווית ללגימת יינות מבעבעים היא תחושה מרעננת ויוקרתית כאחד. 

קאווה הפכה עם השנים לאלטרנטיבה יוקרתית ונגישה יותר לשמפניה ולא בכדי. 

קאווה זהו למעשה, יין מבעבע שמקורו מספרד, קטלוניה, המהווה את התשובה של ספרד ליינות המבעבעים הנודעים של אזור שמפיין בצרפת.

אם אתם עדיין תוהים מהי קוואה ובכלל איזו קאווה מומלצת, כדאי לכם לקרוא את המאמר הבא.


 

מהי קאווה

כאמור, קאווה היא יין מבעבע ספרדי, המיוצר בשיטה המסורתית שבה מייצרים גם שמפניה- Méthode Champenoise. השיטה מתבססת על יצירת תסיסה משנית בבקבוק, שבעקבותיה נוצרות בועות עדינות ומתמשכות האופייניות ליינות מבעבעים באיכות גבוהה.

זו גם אחת הסיבות שרבים מבלבלים בין הקאווה לשמפניה, שכן הן קרובות זו לזו בשיטת הייצור ובטעם.

על מנת שיין מבעבע יוגדר כקאווה (Cava), יש לעמוד בדרישות יישון מינימליות, כאשר כינויים כגון "Cava Reserva" ו-"Cava Gran Reserva", מצביעים על תקופות ממושכות של יישון.

הרוב המוחלט של ייצור קאווה בעולם מגיע מגיע מ-Penedès שבקטלוניה ומוסדר על ידי  Denominación de Origen (DO). עם זאת, גם אזורים ספרדיים אחרים מורשים לייצר קאווה.

מאחר ומדובר ביין מבעבע המיוצר בספרד, הוא מזוהה מאוד עם חגיגות ואירועים ספרדיים מסורתיים ומשתלב מעולה עם מנות שונות מהמטבח הספרדי והקטאלני כמו פירות ים, דגים, טאפאסים וגם בתור אפרטיף. 

אם מסתכלים על value for money, הקאווה מנצחת את השמפניה וגם יינות מבעבעים אחרים הנעשים באותה שיטה מסורתית, מה שהופך אותה לעוד יותר פופולארית בספרד, כמו גם בישראל ובשאר העולם.


על ההבדלים בין קאווה, פרוסקו ושמפניה

הקאווה, כאמור, חולקת יותר במשותף עם השמפניה מאשר עם יינות מבעבעים אחרים, כמו פרוסקו או מוסקטו, שאינם עשויים בשיטה המסורתית. 

ההבדל העיקרי בין שמפניה לקאווה הוא זני הענבים מהם היינות עשויים. הקאווה עשויה בעיקר מזני ענבים ספרדיים מקומיים כמו מקאבאו, פרלדה וקסראללו, כמו גם מזני ענבים צרפתיים כגון שרדונה ופינו נואר.

שמפניה מיוצרת משבעה זני ענבים, כאשר הנפוצים שבהם הם פינו נואר ושרדונה. טעמה של הקאווה הוא ארצי ומעט פירותי בהשוואה לשמפניה שטעמה קליל יותר.  

מבחינת המחיר, הפרוסקו קרוב יותר לקאווה אבל שם מסתיים הדמיון בין שני סוגי היינות הללו. 


מתוק או לא – אפשרויות שונות של קאווה

כשאתם מחפשים יין מבעבע טוב ואיכותי, חשוב שתבינו את ההבדל בין הטעמים, בין אם אתם אוהבים יין מבעבע מתוק מומלץ או קאווה יבשה

הטעם מושפע, בעיקר מזני הענבים, כאשר ה- Macabeu הוא הענב העיקרי המשמש להכנת הקאווה. טעמו פשוט למדי, יש לו ארומה פרחונית קלה וטעם לימוני עם סיומת מעט מרירה שטעמה דומה לשקדים ירוקים.

לעומת זאת, ה- Xarel-lo הוא הרבה יותר ארומטי עם ניחוחות פרחוניים עשירים ותווים דמויי אגס/מלון. הזן האחרון, הוא ה- Paralleda בעל רמת חומציות גבוהה וטעמי הדרים עזים. 

אם משולבים יחד, שלושת הזנים הספרדיים, יוצרים יין מבעבע פירותי מאוזן, שהוא פחות מתוק מפרוסקו אבל לא אגוזי כמו שמפניה וינטאג'. 

קאווה בדיוק כמו יין מגיעה ברמות יובש שונות החל מיין מבעבע יבש ועד ליין מבעבע מתוק. 

סוג הקאווה ורמת היובש נקבעים בעיקר לפי זני הענבים המשולבים בה ואלו סוגי הקאווה הנפוצים ביותר:

  1. ברוט (Brut)- סוג הקאווה הנפוץ ביותר המציע איזון מושלם בין חומציות ומתיקות. נוהגים לשתות אותו בתור אפריטיף מרענן ופירותי, המזכיר את המתיקות שבשמפניה. 
  2. ברוט נאטור – (Brut Nature) סוג קאווה בתוך קטגוריית ה-Brut . מדובר בסוג פחות מתוק שזכה לפופולאריות כך שמכיל כמות נמוכה יחסית של קלוריות, מה שיוצר אלטרנטיבה מצוינת לקוקטייל ולאגר
  3. גראנצ'ה ספרדית- קאווה ורודה בעלת ניחוחות של תות ופטל המשולבת עם זן הענבים Monastrell המעניק ליין גוון ורוד עתיק עם ניחות אפרסקים-פרחוניים.

קאווה וינטאג' מיושנת- מוכרת בעיקר כאפריטיף פשוט עם ארומה טובה. מי שבוחר ליין אותה מקהל קאווה וינטאג' מיושנת בעלת טעמים מיוחדים מאוד עם רמזים לתפוח ושקד. רבים מבקבוקי הקאווה המיושנת מכילים גם ענבי פינו נואר ושרדונה (ענבי השמפניה הקלאסיים), מה שהופך אותה לאהובה בקרב חובבי השמפניה. 
 

קאווה אמיתית ואיכותית – קונים ב- DELI VINO 

Deli Vino היא חנות קונספט מיוחדת במינה בנתניה, המשמשת גם כבר יין. בחנות והחנות האונליין, אנו מציעים לקהל לקוחותינו את אוסף היין המושלם הכולל מגוון יינות רחב, רבים מהם בייבוא אישי ובלעדי כמו כולל קאווה אמיתית ואיכותית, יינות מבעבעים אחרים, יינות לבנים ואדומים ועוד משקאות חריפים. 

אנו מאמינים ביצירת חוויה שלמה ולכן, תוכלו למצוא אצלנו גם גבינות, לחמים וסיגרים איכותיים שישלימו את החוויה. 

כל האוסף שלנו, הכולל את היינות המבעבעים המומלצים שלנו לשנת 2024 ניתן לרכישה דרך האתר ובחנות שלנו בנתניה. 

לכל שאלה, התייעצות וסיוע בהתאמת הקאווה המושלמת עבורכם, הינכם מוזמנים ליצור עימנו קשר בטלפון 09-7902201 והצוות המקצועי שלנו ישמח לעמוד לשירותכם. 
 

אזהרה: צריכה מופרזת של אלכוהול מסכנת חיים ומזיקה לבריאות
הזמנת מקום