סדנת יין כשר יכולה להתאים לאנשים שרוצים להרחיב את מיומנויות טעימת היין שלהם, את ההשכלה היינית ובאופן כללי לחוות עוד מן עולם היין. סדנאות מסוג זה מעבירים בחנות המשקאות בנתניה דלי וינו שהיא גם בר יין. ועם זאת, הם רוצים לחקור את העולם כדרך היין הכשר. מעבר לכך, ייתכן שישנם אנשים שלא בהכרח שותים יין כשר באופן בלעדי. אך כן היו רוצים לבדוק מה עולם הכשרות מציע בענייני יין. ובכן, אם בעבר, צורכי היין הכשר, נניח, העדה החרדית... היו צורכים בעיקר יינות שבת גנריים... כיום יש שיגידו שהמגמה מתרחבת ויש עניין בגילוי יינות נוספים. למעשה, מקורות מסוימים יציינו כי השוק החרדי הוא הראשון בצריכת יינות מסוימים. יש שיקשרו זאת להיווצרותם של יותר ויותר יקבים כשרים בישראל ומחוצה לה.
סדנת יין כשר – גם אצל דלי וינו
סימנים לפופולריות של יינות כשרים ניתן למצוא בתערוכת היינות השנתית "טועמים עולם". המתקיימת פעם בשנה בנמל תל אביב. בתערוכה מוצגים עשרות רבות של יינות כשרים, המגיעים מעשרות יקבים ברחבי העולם. ועם זאת, לא צריך לחכות לתערוכת היינות השנתית, שכן גם בחנות הקונספט של דלי וינו מיובאים בלעדית יינות שונים, וחלקם אכן כשרים. כך שבהינתן הרצון להשתתף במסגרת סדנת יין כשר, בחנות דלי וינו, ייתכן שתהיינה האפשרות לגלות יינות כשרים מסוימים מרחבי העולם, כולל מן הארץ. כל שמתבקש זה כמובן לבדוק עם צוות החנות. כדי לגלות אילו סוגי יינות קיימים כעת במלאי ומהו מקורם.
סדנת יין כשר – הקפדה על תהליך הייצור ומעבר לו
מה שמייחד את היינות הכשרים, מעבר לדרישות סף "דתיות"... הוא כמובן ההקפדה על תהליך הייצור שלהם. חנויות יין רבות דואגות למגוון סוגי יינות עבור לקוחותיהם תוך הקפדה על מתן מענה עבור כל סוגי האוכלוסיות כולל יינות כשרים. אי לכך ובהתאם לזאת, יש אנשים שרואים בכך סימן של כבוד עבור היינות עצמם. שכן, כאשר קיימת הקפדה על ייצור היין... באופן טבעי יש שיחשבו שזה הופך אותו ליותר איכותי. ויש שיגידו שזו אחת הסיבות שהיינות הכשרים ממשיכים ולהימכר בעולם. במסגרת סדנת יין כשר, ניתן יהיה לטעום יינות שכאלה ולבחון באופן עצמוני, באם הם באמת נחווים כאיכותיים יותר או שלאו.