Daniel Bouju

הסיפור של דניאל בוז'ו התחיל בשנת 1805, בלב אזור גראנד שמפיין — בכפר הקטן סן-פריי. בתחילה היו למשפחה רק כמה חלקות אדמה, מספר גפנים, ודוד זיקוק קטן שהופעל בעץ — שהיה צריך להשגיח עליו לאורך הלילה כדי לשמור על האש. יותר ממאתיים שנה לאחר מכן, אותן חלקות קטנות התרחבו ל־30 הקטאר של כרמים בבעלות המשפחה, ודוד הזיקוק הישן הוחלף באחד הגדול כמעט פי שישה. אבל הדבר החשוב באמת לא השתנה: דניאל בוז'ו נותר בית עצמאי, שמנוהל כיום על ידי הדור השביעי של המשפחה, בראשות פרנסואה בוז'ו.
בוז'ו עובדים רק עם ענבי אוני בלאן, ומזקקים בדרך המסורתית — לאט ובידיים. הקוניאקים שלהם לא מתוקים ולא צבועים בקרמל; רק מים טבעיים וסבלנות מורשים להיכנס. הבית מעדיף חביות חדשות מעץ לימוזין, שמעניקות לקוניאק צבע עמוק וטעמים מרוכזים. גם התערובות הבסיסיות — כמו VSOP או נפוליאון — מיושנות זמן רב מעבר למינימום החוקי, וחלק מהביטויים הוותיקים מגיעים ליותר מ־80 שנות יישון.
פרנסואה בוז'ו אומר: “אנחנו הולכים בדרכם של אבותינו — גם אם זו הדרך הקשה ביותר בשוק של היום.” כמובן, הדרך הזו הופכת הרבה יותר נעימה כשיש משהו מעורר השראה בכוס (אנחנו נבחר ב־Daniel Bouju Royal).