נהר הלואר הוא הארוך בנהרות צרפת, הממתן את האקלים הקר בעמק ומבטיח יינות עם עמוד שדרה חומצי וריכוז טעמים. היינות יכולים להיות יבשים או מתוקים, בעיקר לבנים אך גם אדומים. האזור מחולק לתתי אזורים שגורים ומוערכים- סנסר, פואי פומה, סומור, ווברה וטובים נוספים.
סומור ממוקם בלב עמק הלואר, בו מייצרים מגוון מופלא של יינות בסגנונות שונים: מבעבעים, ממתוקים ליבשים ומלבנים לאדומים. הענבים העיקריים הם שנין בלאן הלבן (סומור בלאן) וקברנה פרנק האדום (סומור שאמפיני). משפחתו של פיליפ ואטן ממוקמת בסומור כבר 300 שנים, אולם רק בסוף שנות ה80 קם היקב המשפחתי ע"י בני המשפחה ואביהם. בשנת 2009 הפכו לאורגנים כאבותיהם הקדומים וגילו את אדמתם מחדש. זהו יקב קטן ומוערך, זוכה פרסים ותהילה. 100% קברנה פרנק מ15 חלקות שונות, מצעירות לותיקות, ומטרוארים משתנים- מסומור לדמפייה. נקרא ע"ש סלעי הטוף אותם ניתן למצוא במעמקי הכרמים, שאת קסמם ואופיים מייצג היין. עסיסי, ירוק ועשבוני- זהו יין רציני להתענג עליו, שאינו רוצה שיקחו אותו ברצינות גמורה.