שמפנייה וקרמאן
קצת סדר על מבעבעים צרפתים, ספציפית הקרמאן והשמפניה; שניהם מיוצרים בשיטה ההתססה המסורתית (Methode Traditionelle), שבה התססה שניה מתבצעת ביין, ממנה מופקות הבועות שלו, המתרחשת בתוך הבקבוק. השמפניה, מופקת אך ורק מחבל שמפנייה וחלים עליה חוקים מאוד נוקשים מבחינת זנים (מותרים 7, אבל 3 עיקריים - שרדונה, פינו נואר ופינו מונייה). כל המבעבעים האחרים המיוצרים באותה שיטה, אבל מחוץ לשמפניה, נקראים קרמאן Cremant: ד'אלזס, דה לואר, דה בורגון, דו ז'ורה, דה סבואה, דה לימו ודה בורדו. כדי להיקרא קרמאן, מתבקש בציר ידני, התססת בקבוקים ותקופה מינימלית של 9 חודשי יישון על שמרים; מבחינת זנים - כל איזור מקפיד על הגדרות על אילו זנים צריכים להפיק כל קרמאן.
|